Областната администрация обсъждат проект по Регионалната иновационна стратегия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:31 / 15.12.2005Коментари ()757
Днес Областна администрация Пловдив и фондация “Приложни изследвания и комуникации” организират работна среща в изпълнение на Регионалната иновационна стратегия на Южен централен район за планиране. В работната среща ще участват представители на областните администрации в района за планиране, университетите и неправителствените организации.

В програмата на работната среща особено внимание е отделено на ролята на иновациите за регионалното развитие, ще бъдат представени двата проекта “5 схеми” и “Иновационен съветник”. Ще бъдат обсъдени и конкретните мерки, които трябва да се разработят през 2006 година и подадени като предложения към Европейския фонд за регионално развитие в изпълнение на стратегията.

Проект “5 схеми” е трансфер на добри европейски практики за подобряване на иновационната култура към пет района от новите държави-членки на Европейския съюз и от държавите кандидатки.
“Иновационен съветник” има за цел да подпомогне регионите-бенефициенти по проекта да реализират мерките в изпълнение на Регионалната иновационна стратегия, чрез предлагането на консултации и опит от водещи европейски експерти, както и конкретно знание за етапите в процеса на разработването и изпълнението на иновационна политика.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oblastnata-administraciya-obsuzhdat-proekt-po-Regionalnata-inovacionna-strategiya-12880
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.