Прокуратурите на Пловдив и Одрин си сътрудничат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:45 / 16.12.2005Коментари ()1212
Генералният прокурор на Одрин Шенъл Йелмаз пристигна на работно посещение в Пловдив. Визитата се осъществява по покана на апелативен прокурор на град Пловдив Росен Димов. На срещата, на която присъстваха и окръжните прокурори на Пловдив и Хасково Андрей Атанасов и Иван Ванчев, както и районният прокурор на Свиленград – Маргарит Камбуров, беше обсъдено взаимното сътрудничество между прокуратурите.

Акцентът бе върху сътрудничеството по линия на взаимодействието в борбата с контрабандата и наркотрафика. Набелязани бяха и конкретни форми за обмен на информация, касаеща престъпните групи, действащи на териториите на двете страни и занимаващи се с трафик на хора, контрабанда на гориво, както и декларирането на стоки със занижени митнически стойности.

В неотложни случаи за постигане на по-добро взаимодействие между разследващите органи, такава информация ще бъде обменяна по електронен път, включително - и чрез предоставяне, съобразно законодателствата на двете републики, на предварителна информация.

На срещата присъства и новият генерален консул на Република Турция Юймит Ялъчън, който пое ангажимент да направи необходимото за ускоряване и на официалната информация и възложените следствени действия по линия на международните съдебни поръчки.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prokuraturite-na-Plovdiv-i-Odrin-si-sutrudnichat-12903
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.