Забраниха пиротехниката по празниците в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:17 / 22.12.2005Коментари ()1222
©
Кметът Чомаков издаде заповед, съгласно която районните кметове и ръководители на учреждения и фирми създават организация за засилени мерки по опазване на обществения ред, предотвратяване на престъпления и произшествия на територията на поверените им обекти в празничните Коледни и Новогодишни дни.

Съвместно с “Общинска охрана”ЕАД и съответните РПУ-та районните кметове предприемат мерки за засилена охрана на обществения ред и обектите от националното стопанство, както и безопасността на движението.

Забранява се продажбата и употребата на увеселителни пиротехнически средства, застрашаващи спокойствието, здравето и живота на гражданите.
Ръководителите на обекти от националното стопанство, стопански сгради и търговски складове, на електроцентрали, ВиК, телеграфопощенски станции и др. трябва да подсилят ведомствената охрана. По фирми и учреждения трябва да се създадат оперативни групи, които да обезопасят обектите за противопожарна защита, охрана и сигурно съхранение на опасни вещества.

Във фирми и учреждения трябва да се извършват не по-малко от една нощна и дневна проверка на охраната и състоянието на обектите.
Ръководителите на фирми, организации и заведения, имащи пряко отношение по здравно, транспортно, електро-, водно-, топло- и продоволствено снабдяване на населението трябва да организират дейността си така, че да не се предизвикат затруднения на гражданите през почивните и празнични дни.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zabraniha-pirotehnikata-po-praznicite-v-Plovdiv-13085
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.