Сигнал: Община Пловдив не изпълнява решение на ВАС, нямала пари?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:19 / 25.07.2022Коментари ()3699
© Plovdiv24.bg
ВАС е постановил район “Южен" да събори опасна сграда, която е полуразрушена в следствие на пожар от 2017 година. С тази информация се обади на редакционния ни телефон читателка на Plovdiv24.bg. Причината за нейното позвъняване е наша статия относно въпросната постройка, която е наистина опасна за преминаващите покрай нея хора. Тя се намира на улица “Христо Матов" и “Гевгели" в район “Южен". 

“През 2020 година ВАС взема окончателно решение, в което се казва, че кметът на район “Южен" трябва да въведе заповедта от 2017 година, а именно за премахване на сградата, съгласно чл. 195, ал. 6 от ЗУТ", твърди нашата читателка.

“Кметът се оправдава и казва, че няма средства и е възпрепятстван", допълва тя.

Всъщност около въпросната къща няма дори ленти или някаква предупредителна табела, хората да не преминават покрай нея, тъй като е опасна и може да се самосрути.

Жената, която заяви, че живее в близост, обясни, че мястото се използва много често за тоалетна, гледката е отвратителна, както и миризмата. Имало е случаи деца да влизат и да скачат върху останките. “След като има решение да бъде премахната, то трябва да бъде премахната", заявява нашата читателка.

Жалбите на живущите наблизо остават без резултат, а фактът, че се намира срещу ОП “Жилфонд" е още по-фрапантен. Собственикът на сградата не предприема никакви действия, а оттам все пак минават майки с колички и възрастни, които са трудноподвижни.

“Стените имат сериозни пукнатини, а кметът я оставя да се самосрутва", заключи жената.

Какво отговори кметът на район “Южен" Костадин Язов, четете в следваща публикация.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Signal-Obshtina-Plovdiv-ne-izpulnyava-reshenie-na-VAS-nyamala-pari-1313154
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.