Журналист: Да не си мислите, че само в България говорят за тежка зима и високи цени на енергията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:24 / 13.08.2022Коментари ()2183
©
Красимира Хендри е журналист с дългогодишна кариера като редактор “Международни новини" в BBC World Service. Работила е в новините на Ефир 2, БНТ, а впоследствие преминава през американската медия CNN и Al Jazeera в Лондон. Eто какво пише тя в профила си във фейсбук относно високите цени на енергията

Да не си мислите, че само в България говорят за тежка зима и високи цени на енергията. Сметките за енергия на средно статистическо домакинство във Великобритания може да достигнат £4266 годишно. Това означава, че средното домакинство ще плаща £355 на месец, вместо £164 на месец както е в момента. Това за повечето граждани на Обединеното Кралство са непосилни разходи. Чисто практически за много хора изборът ще бъде дали да се хранят или да се отопляват!

Сметките за газ и ток може да започнат да растат доста преди очакваното увеличение през октомври, разкри енергийният регулатор на Обединеното кралство Ofgem.

През месец май правителството обяви пакет от мерки за подкрепа, включващ £400 отстъпка от сметките за енергия за всички домакинства в Обединеното кралство и допълнителни £650 за над 8 милиона домакинства с ниски доходи. Според експерти обаче, ако Надим Захауи иска да помогне в действителност, ще трябва да удвои всяко число в този пакет.

Във Великобритания повечето домакинства се отопляват и готвят на газ. 


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Zhurnalist-Da-ne-si-mislite-che-samo-v-Bulgariya-govoryat-za-tezhka-zima-i-visoki-ceni-na-energiyata-1325401
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.