ДВСК затвори 5 предприятия в Старазагорско
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 04.01.2006Коментари ()2000
Държавният ветеринарно - санитарен контрол оповести, че спира постоянно или временно пет месопреработвателни и млекопреработвателни предприятия в Старозагорска област. При извършените 23 проверки се е оказало, че на хигиенните изисквания не отговарят кланицата за свине ЕТ "Кючюков", мандрата ЕТ "Стели макс" и месопреработвателните фирми ВИА "Снежанка", ЕТ "Жеко Монев" и ЕТ "Чунчанов, Шопов и сие".

Предписанията за три от спрените производства са временни и са в сила до отстраняването на нередностите. Спрени са и две транжорни на ЕООД "Крас Мари" и "Ива 95". Те могат да продължат работа при условие, че комбинират досегашната си дейност със собствени магазини, където ще продават разфасованото месо.

От началото на тази година на територията на Старозагорска област остават да функционират десет млекопреработвателни предприятия, една кланица за прасета в Хан Аспарухово, три кланици за птиче месо и девет месопреработвателни производства. След приключването на проверките на всички мандри, кланици и месопреработвателни предприятия в страната се очаква една трета от съществуващите над 700 обекта да не са в състояние да изпълнят хигиенните изисквания и да затворят врати.

Отсрочка от няколко месеца могат да ползват само тези преработвателите, които са започнали модернизация и ще я завършат в средата на 2006.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/DVSK-zatvori-5-predpriyatiya-v-Starazagorsko-13353
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.