Боклукът на Пловдив на руска рулетка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:29 / 06.01.2006Коментари ()1468
©
"В момента сметовозните машини стигат до сметището на Пловдив като на руска рулетка - може да излезнат от дупките по пътя през нивите, но може и да не излезнат." Така директорът на почистващата 5/6 от територията на града фирма "Еко Глобал" г-н Иван Банков обясни кризата с извозването на боклуците под тепетата.

Както ви информарихме, още на 31 декември нормалният достъп на сметосъбиращите машини до сметището край Цалапица беше отрязан, след като Марица за пореден път го заля и отнесе брода. Сега тежките камиони минават по обходен маршрут, по който се движат с 5-10 километра в час, за да не затънат в нивите или да не потрошат ресори и въздушни възглавници, обясняват от фирмата.

Същевременно по тесния път не могат да се разминат две машини, поради което се налага да се изчакват. За всяко ходене до сметището колите губят допълнителни два часа време, а всяка авария би могла да доведе до тотално блокиране на извозването на боклука, предупреждават от "Еко Глобал" и другата почистваща фирма - "Чистота".

Още в първия работен ден от новата година фирмите са алармирали общината, а след това и областния управител Тодор Петков за кризисната ситуация.

От Областната администрация казаха, че са предвидили около 400 хиляди лева за стабилизиране на обходния път до сметището, който е на територията на община Стамболийски. Не се знаело, обаче, кога точно ще започне работата по докарване на пътя до по-нормално състояние.

От "Еко Глобал" са включили резервни сметовози и са удължили работното време на шофьорите и екипажите на сметовозите, за да компенсират нарушената ритмичност на събиране на боклука. От фирмата казаха, че искат гражданите да бъдат информирани за обективното състояние на проблемите и обещават, че след преодоляване на кризисния момент, перфектното спазване на графиците буквално по минути ще бъде възстановено.



Още по темата: общо новини по темата: 4
06.01.2006 »
04.01.2006 »
04.01.2006 »
04.01.2006 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Boklukut-na-Plovdiv-na-ruska-ruletka-13390
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.