Васил Филев: Няма смисъл от явяване на избори
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:46 / 13.01.2006Коментари ()951
Ако не се променят нещата, няма никакъв смисъл от участие в избори. С внесени няколко нестандартни бюлетини всеки би могъл да опорочи всеки вот. Това заяви след последното заседание за касиране изборите в Пещера получилият най-много гласове Васил Филев. Решението ще бъде обявено в законоустановения 30-дневен срок.

За пръв път пред съда в поредицата от подобни дела бе развита тезата, че бюлетините с незначителни отклонения, но с пълен реквизит на изискванията, описани в Указа на президента, не подменят волята на гласоподавателите. Адвокатите на Филев посочиха още, че експертизата е установила наличие на нестандартни бюлетини и сред неизползваните, което обезсмисля обвинението за гласуване с предварително раздадени бюлетини.

В репликата си защитата на жалбодателя Васил Атанасов препоръча партиите сами да си печатат бюлетините, ако съдът уважи тезата на адвокатите на Филев. В отговор те посочиха, че със същия успех би могло да се печатат бюлетини и на опонентите. Прокуратурата поддържа искането си за касиране на изборите, основавайки се на опорочения вот с нестандартни бюлетини. Информацията е на pa-media.net.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Vasil-Filev-Nyama-smisul-ot-yavyavane-na-izbori-13551
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.