Спешно обезопасяват Младежкия хълм
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:52 / 25.01.2006Коментари ()1094
©
Постоянната общинска комисия за защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи (ПОКЗНБАК) проведе днес (25.01.2006 г.) извънредно заседание, свързано с възникналата опасност от падащи скални късове от южната страна на Младежкия хълм.

Членовете на комисията бяха запознати с констативен протокол, изготвен след проверка от общински експерти, проведена на място на 20.01.2006 г. Комисията е констатирала, че откъснати скални маси с големина 15-20 м3 са затрупали пешеходната пътека на средното ниво на тепето (бившата кариера), като част от тях са паднали на около 100 м надолу по хълма. Скални късове са разпръснати на площ около 5-6 дка. Над образувалия се от ерозионни процеси улей след срутването се е получила козирка с множество напукани и разместени скали. Има предпоставки за нови свличания през следващите месеци, което застрашава сигурността на преминаващите в близост граждани.

Това наложи днес ПОКЗНБАК да вземе следните решения:
Незабавно да се сигнализира опасния участък с предупредителни табели и ленти. Изпълнението ще е от ОП “Паркове и градини”, а контрол ще изпълняват район “Централен” и Гражданска защита.

Възлага се спешно чрез зам.-кмета А. Славов изготвянето на проект и количествено-стойностна оценка за обрушване, разрушаване и транспортиране на големите скални отломки и обезопасяване на мястото. Веднага след изготвяне на проекта ще бъде открита процедура по ЗОП за избор на изпълнител.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Speshno-obezopasyavat-Mladezhkiya-hulm-13839
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.