80% от чиновниците не могат да отворят е-mail
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:33 / 27.01.2006Коментари ()1235
©
С представяне на продукти за съхраняване, архивиране и осигуряване на непрекъснат достъп до информация на EMC Corporation, Държавната агенция за информационни технологии и съобщения поставя начало на поредица от работни срещи с държавни служители. Законова санкция на процеса е наредба от 1982 година, но това не е единственият проблем, каза Тошо Недялков, заместник-председател на агенцията по БНР.

В отговор на цитирано изследване, според което едва около 20% от българските държавни служители могат да ползват електронна поща, Недялков обобщи глобални проучвания, според които проблемът се състои в обучението на хората за работа с архиви в електронен вид. Щатски закони третират и имейлите като официални документи, те биват архивирани и са достъпни, включително за нуждите на съдопроизводството, каквито са случаите с Enron и MSI, посочи Недялков.

Заявеното от 45 мениджъри участие в днешната презентация е добро начало, което ще бъде последвано от работа по промяна на нормативната уредба, като част от работата на агенцията по Националната програма за развитие на информационното общество, подчерта Тошо Недялков.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/80-ot-chinovnicite-ne-mogat-da-otvoryat-e-mail-13874
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.