Читател: Кой разреши заграждане на тротоар? Кметът Язов: Частен терен е
Автор: Диана Бикова 08:41 / 15.09.2022Коментари ()13090
Читател на Plovdiv24.bg ни сигнализира за заграждане на част от тротоар зад магазин в "Кючук Париж". Изпрати снимки и написа: 

"Това е улица "Скопие" 102, зад "Фреш Маркет". Поредната ограда, поредната далавера... Чрез Вашата медия искам да попитам: Кой, как и кога изтъргува паркинга и тротоара? Кога ще има наказани?".

Веднага потърсихме за коментар кмета на район "Южен" Костадин Язов, който разпореди незабавна проверка на случая. 

Оказа се, че заграденият имот е частен и за него претендират ЕТ "Вида - Атанаска Видева", "БМД - М" ЕООД и ЕТ "Джовани 77 - Ванко Франгов". Трите фирми  притежават различна част от търговския комплекс, в който са обособени ресторант, магазин и баничарница. Фирмите започнали съдебни дела помежду си, тъй като не можели да се разберат за дела собственост върху прилежащия терен. Заграждането на пространството е направено от частен съдебен изпълнител, съгласно очертанията по кадастрална карта.

Районният кмет уточни, че ЧСИ нямат задължение да уведомяват районната администрация за предприети от тях действия. Общинска собственост е съседният на заградения имот, в посока НАП, където кметството е поставило скоби за платено паркиране.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chitatel-Koi-razreshi-zagrazhdane-na-trotoar-Kmetut-Yazov-Chasten-teren-e-1394067
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.