Снегът пак блокира движението в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:40 / 06.02.2006Коментари ()1964
©
Снеговалежът отново блокира движението на МПС в Пловдив. Пътищата в града са преобладаващо заснежени и зле почистени въпреки, че 73 снегорина, 30 пясъкоразпръсквачки и 4 фадроми работят по почистването на 6-сантиметровия сняг в Пловдив, съобщават от двете комунални фирми.

Диспечерите на превозваческите фирми и дежурните от Гражданска защита заявиха, че въпреки големия брой машини резултати няма и движението в града е силно затруднено.

Изключително тежко е положението на кръстовището на Сточна гара. Там има километрични задръствания, тъй като сфетофарната уредба не работи и движението е регулира от полицаи. А в едн от платната за движение има и аварирал тролейбус.

Едва след 7,30 часа започна разчистването на автобусните спирки, протестираха от “Градски транспорт”. Автобусите спират направо на пътното платно и слизащите и качващите се пътниците са принудени да се движат между колите – установи репортерска проверка по цялото протежение на две от основните булеварди – “Шести септември” и Цариградско шосе.

“Летище Пловдив” е затворено заради навяванията от сняг по пистите. Почистването им започва до час, от аерогарата се надяват да приключат до следобед, когато е планирано приемането на чартър от чужбина.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия.

Температурите са в интервала от минус 16 /в Родопите/ до минус 1 градуса. Сняг вали в цялата страна, придружен с вятър. На много места има заледени участъци от пътя, образуват се и навявания. Пътищата се почистват и опесъчават.

Затворени за целия зимен сезон са проходите: Етрополе – Златица, Троян – Кърнаре, Твърдица – Елена, Върбишки и пътищата Белово – Юндола и Шипково – Рибарица. Временно е затворен пътят Огняново – Исперихово. Временно са въведени следните ограничения за движение на автомобилите: Всички автомобили да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Шипка, Петрохан, Ришки, Дюлински, в Смолянска област, района на Велинград и по пътищата: Пещера - Батак – Доспат, Кюстендил – Гюешево, Кюстендил – Радомир, Дупница – Черна нива, Сливен – Ичера, Сливен – Стара река, Котел – Омуртаг, Средец – Елхово, Босна – Варовник, Царево - Малко Търново и Царево – Резово. Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета през: Прохода на Републиката, област Кърджали, и по пътищата – Тополовград – Харманли, Гоце Делчев – Катунци, Симитли – Разлог и Станке Лисичково – границата. Товарните коли да са с вериги през: Владая, Гълъбец, Ихтиман – Самоков – Дупница и Обзор – Слъчнев бряг. Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя село Арда – село Горна Арда. На места видимостта е силно намалена от снеговалежа.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Snegut-pak-blokira-dvizhenieto-v-Plovdiv-14079
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.