Традиционна акция на БМЧК, свързана с Деня на влюбените
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:01 / 14.02.2006Коментари ()727
Днес ще се проведе традиционната акция на Българския младежки Червен кръст, свързана с Деня на влюбените (Свети Валентин) и насочена към безопасния секс. Тя е част от Националната кампания на БМЧК “Изследвай се за HIV/СПИН анонимно и безплатно” за популяризирането на кабинетите за анонимно и безплатно консултиране за HIV/СПИН (КАБКИС) на територията на страната.

Във всички областни градове и по общини доброволци на БМЧК ще раздават информационни материали, картички, валентинки и презервативи. Днес ще се проведат разнообразни прояви, включващи разпространение на любовни послания, организиране на дебати, обучения, лекции, концерти, пиеси, балове и др.

В Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и София между 10:30 и 14:30 часа доброволци на БМЧК ще организират в университетите съвместни акции с действащите мобилни кабинети за анонимно и безплатно консултиране за HIV/СПИН по програмата “Превенция и контрол на HIV/СПИН в България”.

В София ще бъдат организирани традиционните пунктове за раздаване на презервативи, балони, валентинки, картички, брошури и информиране на всички, желаещи да научат повече за HIV и СПИН чрез специални демонстрации.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tradicionna-akciya-na-BMChK-svurzana-s-Denya-na-vlyubenite-14243
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.