Заради кабел ЕВН разкопа Стария град, Райна Петрова плаши с глоби
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:45 / 17.02.2010Коментари ()3645
Ако не беше възмутителна, картинката, която се е ширнала по "Съборна" след църквата "Св. Богородица", щеше да е покъртителна, видя нашият репортер.

"От две седмици тротоарът , който това лято беше уж ремонтиран, е не само разкопан, но и необезопасен по никакъв начин. Положиха кабели и вече цяла седмица никой не работи. Мръсно, кално и опасно..." - изля тази сутрин възмущението си в писмо читател на Plovdiv24.bg.

От трансформатора на ЕВН дълбоко изкопаният ров тръгва нагоре, без да е пощаден и сантиметър от тротоара. Купчините пръст са нахвърляни безобразно, има изпочупени плочи. Пред входовете на домовете са сложени дървени скари, за да не паднат хората в ямите. Така е чак до ул. "Стоян Чалъков".

"Повече от две седмици е така. Дойдоха, за един ден разкопаха всичко и го оставиха. Това сякаш не е Стария град, а Пакистан, сякаш сме в някаква окопна война... След десетина дни се върнаха, сложиха кабела и пет дни пак ги няма никакви", оплака се собственикът на антикварен магазин Димитър Попов, който на всичкото отгоре е и материално ощетен, защото достъпът на клиентите му е затруднен. При прекъсването на пътя пък сe отворила голяма дупка. Очаквало се скоро някой да пропищи, че си е счупил колата. 

"Един месец е срокът, в който, след като разкопае, фирмата трябва да възстанови настилката. Нужно е време, за да улегне пръстта и ремонтът да стане качествен", обясни процедурата по принцип кметът на район "Централен" Райна Петрова.

След като провери конкретния случай и видя за какво точно става дума, тя промени тона: "Разрешителното е издадено на фирма "Електролукс". Разговарях с тях и настоях веднага да възстановят тротоара. Ако не го направят, ще ги глобя."

Междувременно подобен сигнал получихме и от район "Северен". Една от малкото улици, асфалтирани през последните 10-ина години - "Петрохан", както и тротоарът от едната страна на пътя, преди около седмица е разкопана за ВиК ремонт. В момента калта се разнася из целия район, а преминаването по не особено широката пътна артерия е изключително затруднено както за пешеходците, така и за автомобилите. Заради едномесечния срок за възстановяване на настилката обаче, фирмата не е в нарушение и улицата ще бъде потънала в кал и в предстоящите седмици.



(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 17
04.10.2010 »
04.08.2010 »
02.07.2010 »
16.03.2010 »
15.03.2010 »
13.03.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zaradi-kabel-EVN-razkopa-Stariya-grad-Raina-Petrova-plashi-s-globi-143259
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.