60 години от 9 септември: на митинг или на панихида
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:32 / 09.09.2004Коментари ()1321
©
Вчера руска делегация поднесе венци и цветя пред паметника на Альоша. По този начин почетоха победата над фашизма у нас временно изпълняващият длъжността посланик на Русия Андрей Грозов, военното аташе Владимир Кулигин и представители на Търговското посолство на федерацията у нас. Зам.-председателят на БСП Румен Петков придружаваше гостите. Посланикът заяви, че всеки народ трябва да познава историята си и да я уважава. Той осъди кървавия атентат в Осетия и призова всички държави да се обединят срещу тероризма.
Снощи пред Братската могила се състоя организираният от БСП митинг-поклонение пред жертвите от 9 септември 1944. Пред хилядите присъстващи произнесоха слова депутатът Гиньо Ганев и градският лидер на БСП Захари Георгиев.
С тържествени събрания ще отбележат годишнината социалистите в Карлово и Асеновград. В Пазарджик бяха организирани поклонение и празничен концерт.
"Противниковият лагер" също отбелязва годишнината. Тази вечер от 17.30 ч. в храм "Св. Неделя" в Пловдив Демократическата партия ще почете паметта на жертвите на комунистическия режим. Панихида за убитите след 9 септември 1944 г. ще бъде отслужена и в Асеновград.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/60-godini-ot-9-septemvri-na-miting-ili-na-panihida-1445
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.