Осъдиха жената заляла с киселина полицай в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:36 / 27.02.2006Коментари ()3260
©
Пловдивският районен съд осъди на 2 години условно с 4 години изпитателен срок Светла Еневска, 33 г. Тя беше призната за виновна , че на 19.02.2006 г. в гр. Пловдив, е причинила лека телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето /химично изгаряне на лигавицата на дясната очна ябълка от І – ва степен, а на лявата очна ябълка от ІІ-ра степен, с хипохлорид/, на лице от състава на Министерство на вътрешните работи – Таньо Аврамов от гр. Пловдив при и по повод изпълнение на служебните му задължения, като старши полицай в автопатрул при V РПУ на МВР гр. Пловдив, по охрана на обществения ред и противодействие на престъпността. Подсъдимата беше призната за виновна и в това, че на 19.02.2006 г. в гр. Пловдив, е извършила непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Еневска трябва да заплати на гражданския ищец Таньо Аврамов сума в размер на 1500 лв. представляваща обезщетение за претърпени от него неимуществени вреди – болки и страдания.

На 19.02. 2006 г. в гр. Пловдив между подсъдимата и съпругът й възникнал поредният семеен скандал. Еневска първо излязла на прозореца на стълбището и заплашила, че ще се самоубие, а после се върнала в жилището и отишла на терасата и оттам започнала за троши различни вещи. След това взела точилката с намерение да пребие детето им, което било 10 – годишно. С цел да го предпази съпругът й го изпратил у комшиите и се опитал да го успокои. Еневска продължила със заплахите, като настоявала мъжа си да извика малкия изрод, за да гледа как се самоубива майка му. След това влязла в банята и се затворила там. Междувременно съпругът й извикал полиция и Бърза помощ. На място пристигнал полицейски автопатрул, сред който бил и пострадалия Аврамов. Полицаите влезли в жилището и застанали пред вратата на тоалетната като се опитали да убедат Еневска да излезе. Тя започнали да ги ругае и обижда и заплашила, че ще излезе само с краката напред. Междувременно съпругът й отворил вратата, като в този момент подсъдимата взела един леген пълен с хипохлорид и го плиснала върху главен сержант Аврамов с думите “ Мръсници мръсни “.
Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване или протест пред Окръжния съд.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osudiha-zhenata-zalyala-s-kiselina-policai-v-Plovdiv-14588
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.