Отговориха на сигнала за глобяването около УХТ в Пловдив
Автор: Диана Бикова 08:27 / 29.11.2022Коментари ()5559
В Генералния план за организация на движението на община Пловдив няма знак забранено спирането и паркирането на автомобили в района на Университета по хранителни технологии, за който съобщава читателката на Plovdiv24.bg в сигнала до медията ни. Липсата на забрана ясно се вижда във визуализацията на въпросния генерален план, публикувана в сайта на Община Пловдив.

"С решение на Експертен съвет по ул. "Чардафон" е ограничено паркирането и престоят, за да се улесни трафикът и да се осигури по-добрата пропускателна способност на улицата с цел да поеме засиления трафик в пиковите часове от бул. "Марица" посока моста на бул. "Васил Априлов" - коментираха официално от пресцентъра на общинската администрация. Не се уточнява кога е проведено заседанието на този експертен съвет, нито къде е публикуван протокола от него.

Поставянето на пътни знаци е част от задълженията на ОП "Организация и контрол на транспорта", уточни директорът Георги Стоилов. Поддръжката се осъществява с няколко екипа. За поставянето на нови знаци предприятието сключва договори с доставчици. През последната година ОП ОКТ има проблем с доставките заради обстановката и променящите се цени. Процедурата за избор на нов доставчик е приключена, но към момента няма подписан договор. 

Органът, разглеждащ промените в организацията на движението, е общинската комисия за безопасност на движението с председател заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов и с представители на всички районни администрации и компетентните държавни органи. 

"Проблемът с многото коли и малкото място за паркиране смятам, че не следва да бъде решаван с компромиси и създаване на предпоставки за инциденти" - категоричен е Георги Стоилов.


Още по темата: общо новини по темата: 2427
21.10.2024 »
20.10.2024 »
19.10.2024 »
14.10.2024 »
07.10.2024 »
21.09.2024 »
предишна страница [ 1/405 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otgovoriha-na-signala-za-globyavaneto-okolo-UHT-v-Plovdiv-1478084
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.