Военно-въздушно учение Sentry Lion 06 на Граф Игнатиево
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:14 / 07.03.2006Коментари ()2157
©
От 31 май до 15 юни на територията на община Марица /летище Граф Игнатиево/ ще се проведе съвместно българо-американско военновъздушно обучение Sentry Lion 06.

В този период медицинска група от 173 –то бойно крило на Въздушната национална гвардия на щата Орегон, САЩ, ще проведат безплатни оптометрични прегледи на жителите на 4 села в община Калояново: Долна Махала, Бегово, Сухозем и Отец Паисиево. Представители на Офиса за военно сътрудничество към посолството на САЩ и педставители на ВМА- София се срещнаха със заместник областния управител Николай Хаджиев и кметовете на селата. На срещата бяха обсъдени детайли по провеждането на прегледите.

Майор Дейна Хемптън от Американската армия обсъди работния график с кметовете на селата. Екип от 8-10 американски доктори и сестри, съвместно с български колеги напълно безплатно ще преглеждат средно дневно по 120 души. Видовете услуги , извършвани от оптометрист включват общ медицински преглед на зрението, изследване на зрителна острота, поставяне на диагноза и назначаване на очила. Майор Дейна Хемтън съобщи, че става дума за около 2 000 чифта очила, които ще пристигнат в България още с идването на групата. Той допълни, че са избрали именно тези села, заради факта, че се намират в един от най- слабите по икономически показатели райони на областта.

На жителите на тези села ще бъдат раздадени очила с отговарящия на нуждите им диоптър. Според графика, уточнен на срещата прегледите ще започнат от Сухозем- на 2 и 3 юни, Отец Паисиево – 7 , 9-ти и 14-ти съвместно с жителите на Бегово, Долна Махала 5 и 6-ти.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Voenno-vuzdushno-uchenie-Sentry-Lion-06-na-Graf-Ignatievo-14800
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.