КНСБ ще проведе кампания “Да върнем надеждата на хората”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:41 / 13.03.2006Коментари ()1574
Под мотото “Да върнем надеждата на хората” ръководството на КНСБ, заедно с представители на федерациите, синдикатите и съюзите и на регионалните структури, ще проведе Кампания за защита на фундаменталните права на работното място през март и април 2006 г. в цялата страна.
Припомняме ви, че КНСБ започна провеждането на тази кампания през 1998 г. и досега екип на Конфедерацията е посетил стотици предприятия.
Заедно с медиите и представителите на ИА “ГИТ” в рамките на кампанията ще се правят тематични посещения в предприятията по:
- нарушения на трудови, синдикални и човешки права, забрана за синдикализация, нарушения на изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, отказ от сключване на колективни трудови договори, неизплащане на заплати и осигуровки и др.

Първите посещения ще са, както следва:
- 13 и 14 март - в гр. Пазарджик;
- 15-16 март – гр. Пловдив;
- 17 март – гр. Казанлък.

По време на посещенията в съответния регион, освен влизането в предприятията, са предвидени също: организиране на приемни в областния град или друго населено място /или голямо предприятие/ по предложение на регионалните координационни съвети /РКС/ на КНСБ; провеждане на разширени заседания на РКС /; запознаване на синдикалистите с измененията и приложението на наредбите за намаленото работно време, за допълнителните отпуски за работа при специфични условия на труд и за безплатната храна, измененията в Кодекса на труда; срещи на председателя на КНСБ д-р Желязко Христов с областния управител в съответната област; пресконференция.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/KNSB-shte-provede-kampaniya-Da-vurnem-nadezhdata-na-horata-14958
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.