Децата от ЖК"Тракия" ще почистят квартала
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:17 / 15.03.2006Коментари ()1293
За първи път в традиционното пролетно почистване на район “Тракия” ще участват 2300-та деца от 4-те СОУ. Почистването е на 22 март. Директорите на СОУ “Ч.Храбър”, СОУ “Д.Матевски”, СОУ “Св.Седмочисленици” и СОУ “С. Врачански” са приели изключително радушно идеята на районния кмет Славчо Атанасов. “Нашата цел е възпитаване на младото поколение, създаване на трудови навици и позитивно отношение към района, в който живеят като към свой общ дом. Посланието е отправено и към родителите на децата от “Тракия” – Да се постараем да поддържаме по-чист квартала, в който живеем, тъй като именно с труда на нашите деца района ще бъде почистен”, сподели Славчо Атанасов – “Много ми се иска вече да бъде забравена практиката торбичките с боклук да се изхвърлят от терасите, тъй като само с усилията на служителите на администрацията, районът никога няма да стане толкова чист, колкото ни се желае.”

Почистването ще започне на 22 март, сряда, от 10.00 ч. сутринта. За сигурността на децата в този ден ще се грижат както полициите от V-то РПУ, така и активното присъствие на гардове от “Общинска охрана”ЕАД. В този ден районната администрация ще призове шофьорите на автомобилите, които ще се движат този ден в “Тракия”, да бъдат със светнати фарове. От кметството са предвидени награди за училищата, а фирма “Мото Бойс” ще подари на всички деца шоколадови вафли.

Същият ден, също от 10.00 ч. младежките организации на СДС, БСП, ВМРО, НДСВ и ДПС ще почистят района на парк “Лаута”. Районният кмет Атанасов призовава всички желаещи да се включат в почистването. Награди са осигурени от фирмата на Лино Тонан – 100 килограма кафе и тонизиращи напитки.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Decata-ot-ZhK-Trakiya-shte-pochistyat-kvartala-15017
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.