Нормализира се обстановката в областите Кърджали, Пловдив и Сливен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:51 / 16.03.2006Коментари ()1038
©
След падналите обилни валежи обстановката в областите Кърджали, Пловдив и Сливен постепенно се нормализира, съобщиха от МВР.
В страната към 6 ч тази сутрин положението е следното:
Все още е затворен пътят Велико Търново - Арбанаси.

Частично свличане на земна маса на пътя Велико Търново-Елена в района на с. Миндя е предизвикало временно спиране на движението. Към 17 ч. пътят е разчистен и движението е възстановено. Служители на РСПАБ - Велико Търново са отводнявали сгради на фирма “Транспорт гарант”.
Екипи на РЗПАБ-Видин с два автомобила са отводнявали жилищни сгради в кв.”Нов път”.

В Лом са отводнени пет къщи.

На територията на община Враца са наводнени мазета и приземни етажи в 172 къщи; община Криводол - 100 къщи; община Мизия - 142 къщи.
Залят е мост и е преустановено движението по пътя към с. Николаево, община Радомир.

В с. Оселна, община Враца продължава разчистване на свлачище, но все още има опасност от активизиране и движение на земна маса с обем около 8000 куб.м. Няма засегнати жилищни и стопански постройки в селото.

При ремонтно-възстановителни работи за възстановяване на предпазна дига между стадион “Дружба” и р. Искър край Своге във водите на реката е паднал верижен трактор, собственост на “Истра” ЕООД и управляван от 57-годишен мъж от с.Лакатник. С участието на водолази от кабината на трактора е извадено тялото на тракториста. Случаят се разследва от РПУ-Своге и СОСлС-ТО-Своге.

В РДВР-Варна, Русе, Силистра, Разград, Добрич, Кюстендил, Ловеч и Габрово няма данни за възникване на кризисни състояния вследствие на паднали валежи. Информацията е на агенция "Фокус".



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Normalizira-se-obstanovkata-v-oblastite-Kurdzhali-Plovdiv-i-Sliven-15037
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.