380 души работят за отстраняване на щетите от наводненията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 20.03.2006Коментари ()1162
380 души по програмата ”От социални помощи към осигуряване на заетост” работят в аварийни групи за отстраняване на пораженията, в следствие на поройните валежи и повишаване нивото на реките и язовирите през последните няколко дни. Пострадаха населени места в областите Монтана, София и Пловдив. Предвид критичната ситуация е дадена възможност на местната власт да използва наетите по НП ”ОСПОЗ” за сформиране на аварийни групи, които да действат по спешност, където е необходимо. Към настоящия момент работещите по програмата помагат за отводняване на шахти и канали, укрепване на диги, почистване на дървесна маса и наноси, проправяне на канавки за отводняване на улици и къщи.

В момента са пренасочени да работят хора в общините Ихтиман – 212, Лесичево – 36, Родопи – 26, Пазарджик – 21, община Елин Пелин – 15, община Горна Малина – 14, община Садово – 13, община Якимово – 24, община Асеновград - 10 и община Лъки - 3.
Бюрата по труда в цялата страна поддържат постоянна връзка с общините и при нужда имат готовност да пренасочат още хора, работещи по програмата “От социални помощи към заетост”, както в общините, в които вече е обявено бедствено положение, така и в други общини.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/380-dushi-rabotyat-za-otstranyavane-na-shtetite-ot-navodneniyata-15136
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.