Сделка за “Градски транспорт” – с червени и сини гласове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:49 / 22.03.2006Коментари ()913
©
БСП ще подкрепи в четвъртък продажбата на “Градски транспорт” на “Хеброс бус”, но ще настоява за подсилване на защитните клаузи за изпълнение на инвестициите. Това заяви пред Дарик председателят на групата на левицата Николай Радев.

Съветниците от ВМРО, арх. Атанас Недевски и независимият Венцислав Иванов ще гласуват с резерви “за” продажбата на 67% от акциите. Позицията им е била съгласувана на общо заседание снощи. Надделяха подкрепата за български инвеститор и мнението, че приватизацията на “Градски транспорт” няма алтернатива, мотивира становището Стефан Шивачев от групата на ВМРО.

Общинският лидер на ДСБ Божидар Здравков заяви, че той и двамата му колеги ще гласуват “против” продажбата на общинския превозвач при сегашните неясни условия и ще настояват за нова процедура. Хората на Иван Костов не приемат, че изграждането на автогара и почивна станция за общо 14 милиона лева ще бъде инвестиция за “Градски транспорт” .

НДСВ ще формира позицията си по сделката утре, а СДС – тази вечер. Сигурно е, че сините съветници официално ще подкрепят продажбата на “Градски транспорт”, въпреки опитите на отделни съветници да провалят избора на победител в конкурса. Така за втори път от началото на годината важно за града решение ще получи подкрепа отляво и отдясно както при приемането на бюджета. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sdelka-za-Gradski-transport-s-cherveni-i-sini-glasove-15201
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.