136 учебни заведения и институции на ІV Международен панаир на образованието в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:02 / 23.03.2006Коментари ()1575
©
136 висши и средни училища, институции за продължаващо обучение и организации за развитие на образованието, младежката заетост и мобилност са заявили досега участие в ІV Международен панаир на образованието, който ще се проведе от 7 до 9 април в Пловдив. Организатори на престижния образователен форум са Европейският колеж по икономика и управление и Международен панаир-Пловдив. Изложението ще е в Палата №11.

Чуждестранните участници са 34 от 15 държави, като най-много заявки има от Холандия, Великобритания, Гърция, Франция, Ирландия, Полша и Швейцария. Освен традиционните изложители от Македония и Кипър, за първи път във форума ще се включат и университети и колежи от Унгария, Малта, Словения, САЩ и Канада.

25 от българските участници са държавни и частни висши училища, създадени по Закона за висшето образование и акредитирани от Националната агенция за оценяване и акредитация. Основните, средните и професионални училища са 48, а организациите за развитие на образованието, младежката заетост и мобилност – 29. За всички участници в изложението ще бъде организиран конкурс за най-атрактивен щанд.

По време на панаира, съвместно с Асоциация на частните висши училища, Европейският колеж по икономика и управление организира кръгла маса на тема: „Конкуренцията и пазарът на образователни услуги”.

Паралелно с презентациите на участниците в изложението, на 8 април, от 11,30 часа в Палата №11 ще бъдат обявени имената на победителите в конкурса за рисунка на тема: „Моят град в приказка”, а на следващия ден – победителите в конкурса за есе - „Моята кариера в България, България – в Европа”.

Големите награди в двата конкурса са компютър и екскурзия в Париж. Авторите на най-добрите есета ще получат правото да бъдат студенти в Европейския колеж по икономика и управление, без да плащат семестриални такси за първата учебна година. Срокът за предаване на творбите в двата конкурса е 31 март на адреса на колежа – Пловдив, ул. „Задруга” №18.

Посетителите на ІV Международен панаир на образованието могат да проверят общата си култура, като попълнят специален талон за участие с въпроси, който ще се раздава по време на изложението. 10 от далите верни отговори ще бъдат наградени от организаторите на специална церемония в неделя, на 9 април, от 13,30 часа в Палата №11. Изненадите са само за присъстващи на форума.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/136-uchebni-zavedeniya-i-institucii-na-V-Mezhdunaroden-panair-na-obrazovanieto-v-Plovdiv-15253
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.