Нелегитимни ВУЗ плашат със съд Панаира
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:48 / 24.03.2006Коментари ()808
Нелегитимни висши училища са заплашвали със съд организаторите на Панаира на образованието заради опита им да отклонят участието на търговски дружества, които подвеждат с реклами за издаване на дипломи за бакалаври и магистри. Това признаха изпълнителният директор на националния изложбен център Йордан Радев и проф. Марияна Михайлова, ректор на Европейския колеж по икономика– съорганизатор на проявата, която ще се проведе от 7 до 9 април в панаира. “Помолихме двама от изложителите, които имат лиценз за предлагане на квалификационни курсове да ограничат участието си в Панаира на образованието само в този формат”, обясни Радев.

За да гарантират надеждна информация за посетителите, организаторите ще отпечатат за пръв път специални листовки. В тях срещу всеки изложител ще посочат дали има права да предлага образователна степен или само квалификационни курсове.

136 висши и средни училища и образователни институции ще участват в четвъртото издание на Панаира на образованието. Догодина проявата ще кадидатства за самостоятелно членство в световната панаирна организация ЮФИ, заяви Йордан Радев.

В тазгодишното издание ще се представят 34 чужди училища от 15 държави, сред които най-много са от Холандия /6/ и Великобритания /5/. За пръв път в Панаира на образованието ще се включат колежи и университети от Унгария, Малта, САЩ, Словения и Канада. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nelegitimni-VUZ-plashat-sus-sud-Panaira-15280
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.