Почти хиляда пъти е викана пазарджишката пожарна от началото на годината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:53 / 13.09.2004Коментари ()1259
©
Отчет за свършеното от служителите на Регионална служба за пожарна и аварийна безопасност - Пазарджик направи днес началникът и полковник Иван Панайотов, съобщи радио Деж. На общо 987 сигнала са се отзовали огнеборците от началото на годината. При 186 от тях са гасили пожари, а при 174 са извършвали аварийно-спасителни операции. За целта е използван специално оборудван автомобил, с който освен района на Пазарджик се охраняват и общините Девин и Доспат. В сравнение с миналата година лъжливите повиквания за пожар са намалели, отчасти благодарение на нововъведената телефонна централа.

Преди началото на учебната година Службата за пожарна и аварийна безопасност е проверила 112 учебни заведения на територията на Пзарджишка област. Направени са общо 95 предписания за поставянето на евакуационно осветление и пожароизвестителни инсталации. Подобно оборудване струва между 5 и 7 хиляди лева.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Pochti-hilyada-puti-e-vikana-pazardzhishkata-pozharna-ot-nachaloto-na-godinata-1537
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.