В община "Марица" не одобряват ремонта на пътя край Труд и Граф Игнатиево
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:56 / 08.04.2010Коментари ()2289
© Plovdiv24.bg
Общинските съветници от Общински съвет "Марица" изразяват своето изключително безпокойство от начина, по който се извършва ремонта на пътя Пловдив - Карлово в района на селата Труд и Граф Игнатиево. Те разпространиха до медиите декларация, в която се казва следното:

Двата района са с много интензивен пътен трафик и концентрация на пътно-транспортни произшествия, и дори смъртни случаи през годините. Липсата на предвидени спирки за обществения транспорт и каквато и да е сигнализация увеличава риска за живеещите в село Граф Игнатиево и село Труд.

Всекидневно стотици хора, в това число - деца, преминават през натоварените пътни участъци в двете села, което прави същите изключително опасни за живота и сигурността на жителите на тези населени места.

Всичко това се случва пред погледа на оторизираните държавни институции, и въпреки пълното съдействие, включително изготвяне проектна документация от страна на Община "Марица" за въпросните участъци.

Допуснатите пропуски при изготвяне на проекта на пътя Пловдив - Карлово, компенсирани чрез изготвения от Община "Марица" проект за организация на движението в двете населени места, както и многократно направените срещи и разговори по този въпрос, странно защо остават без внимание от страна на Окръжно пътно управление - Пловдив и Национална агенция "Пътна инфраструктура" - София.

Ремонтните дейности са в ход и се пропуска отлична възможност да бъде коригиран недоносения проект.

Общински съвет "Марица" декларира, че няма да допусне действия, които са заплаха за здравето, живота и сигурността на жителите на селата Труд и Граф Игнатиево. 


Още по темата: общо новини по темата: 20
20.12.2022 »
11.09.2010 »
11.09.2010 »
26.07.2010 »
04.06.2010 »
04.06.2010 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/V-obshtina-Marica-ne-odobryavat-remonta-na-putya-krai-Trud-i-Graf-Ignatievo-154790
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.