Областният иска проверка на Енергото
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:55 / 06.04.2006Коментари ()750
©
Писмо до Министерството на труда и социалната политика с искане да бъде направена проверка на пловдивското електроразпределително дружество ще изпрати днес oбластният управител на Пловдив Тодор Петков. Целта е да стане ясно доколко дружеството изпълнява регламентираните в приватизационния договор ангажименти към своите абонати. Това заяви oбластният управител на работна среща, инициирана от него, на която присъстваха представители на Инициативния комитет за защита на бедстващите в кв. “Столипиново” и представители на електроразпределителното дружество.

Петков уточни, че, поемайки правата на монопол върху електроразпределението в Пловдив, новите собственици на Енергото би трябвало да са наясно с проблемите по места и да разполагат с готови мерки за решаването им. Това, обаче, уточни той, не бива да става за сметка на редовните платци. Погрешен е сегашния регламент за събиране на дължими суми в квартала. Според него е разумно да бъде въведен принцип за индивидуално отчитане на електроенергия. Петков допълни, че по този начин електроразпределителното дружество показва, че полага грижа за потенциалните си клиенти.

Писмото ще съдържа и предложение помощите във вид на твърди горива, които са предвидени за социално слабите жители на “Столипиново”, да се насочат като такива и за електроенергия.

От началото на годината редовните платци в квартала са не повече от половин процент. Според представители на Инициативния комитет за защита на бедстващите в кв. “Столипиново”, сметките за ток са манипулирани, защото на много места липсват електромери.

От електроразпределителното дружесво заявиха, че няма да проявят толерантност към жителите на “Столипиново, “докато не покажат желание да пристъпят към промяна на статута си на нередовни платци”.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oblastniyat-iska-proverka-na-Energoto-15589
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.