Представят културен Пловдив на международно изложение в Търново
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:22 / 13.04.2010Коментари ()1443
© Plovdiv24.bg
Както предвижда Програмата за развитие на туризма в Пловдив, общината ще вземе участие в 7-мото издание на Международното туристическо изложение във Велико Търново „Културен туризъм - 2010", което започва утре и продължава 3 дни. Ресорният заместник-кмет Петя Гогова обясни, че директорът на общинската туристическа дирекция Цветанка Брънгова и още двама представители подготвят щанд, на който ще бъдат представени пред публика и професионалисти всички материали с информация за културната програма на града, за тематичните туристически маршрути. Представят се и материали за музеите, галериите и възможностите за хотелско настаняване в Пловдив.

Акцент в тазгодишното представяне на града е интегрираният Събитиен календар на Пловдив. Общинският институт „Старинен Пловдив" пък предостави за щанда макет на Форумния комплекс с Одеона, където се намира туристическият център. Показват се и много фотоси от културно-историческите паметници в града.

Кметът Славчо Атанасов изпраща директора на туристическата дирекция Цветанка Брънгова и за участие в дискусионна програма за по проблемите и развитието на културно-историческото наследство, неговото съхранение и експониране. Общината ще участва и в официалното подписване на меморандум за учредяване на Асоциация на градовете с културно-историческо наследство.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Predstavyat-kulturen-Plovdiv-na-mezhdunarodno-izlozhenie-v-Turnovo-155903
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.