Днес започва Месецът на Национална служба “Полиция”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:03 / 12.04.2006Коментари ()888
©
Днес в Пловдив стартира Месецът на Национална служба “Полиция” и НС БОП, с което продължават тематичните срещи по Програмата за превенция на престъпността сред децата и младежите.

По този повод РДВР организира в 11 часа официална церемония в училище “ Кирил и Методий” в кв. Христо Смирненски”. Пред учениците от петите и шестите класове ще бъде показан урокът “Представяне на полицейски служител”, а след това в двора на училището служители на Специализираното охранително подразделение при РДВР ще демонстрират своите умения. След тях служебните кучета при дирекцията и техните водачи ще покажат как се претърсва автомобил за наркотици, как се задържа престъпник и как се откриват откраднати вещи.

Инициативата “Часът на полицията” ще продължи през целия месец април и ще обхване по-голяма част от училищата в региона. Темите , които ще разгледат заедно с учениците служители от полицията и районните управления, са “Последствия от престъплението”, “Законът – права и отговорности”, “Футболно хулиганство”, “Среща с непознат”, “Трафик на хора” и др.

Паралелно с това служителите на РЗ БОП-Пловдив ще изнесат лекции в гимназиите “Иван Вазов”, “Пловдив” и “Антоан дьо Сент Екзюпери” по темите “”Международен тероризъм и организирана престъпност”, “Педофилията и интернет”, “Трафикът на хора – как да се предпазим”,”Превенция и противодействие на наркотрафика”.
Припомняме, че програмата за провеждане на инициативи по превенция на престъпността сред децата и младежите бе съвместна инициатива, одобрена в средата на януари тази година от министъра на вътрешните работи Румен Петков и министъра на образованието и науката Даниел Вълчев. Всеки месец служители от звената на националните и териториални служби на МВР се срещат с ученици от цялата страна. Досега демонстрации и лекции имаха НС ПАБ и НС “Гранична полиция”.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dnes-zapochva-Mesecut-na-Nacionalna-sluzhba-Policiya-15745
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.