Нова автогара ще строят в Разград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:03 / 12.04.2006Коментари ()1172
Скоро Разград ще се сдобие с нова модерна автогара, отговаряща на всички съвременни изисквания. Придобивката, от която градът ни отдавна има нужда, ще стане реалност, след като Общинският съвет одобри инвестиционното предложение на пловдивската фирма "Едел" ЕООД. Това съобщи вчера на пресконференция кметът на общината Денчо Бояджиев. Той уточни, че атрактивното транспортно и търговско съоръжение ще бъде изградено в зелените площи на жк "Освобождение" точно срещу високите блокове на входа към промишлената зона.
Парцелът от близо 7 декара всъщност ще е апортната вноска на Общината в бъдещото смесено дружество, което се очаква да носи приходи и за местния бюджет.

Намеренията на "Едел" ЕООД е цялостното строителството на автогарата да приключи за 10 месеца след решението на местния парламент. По предварителни изчисления, фирмата ще инвестира в начинанието около 1 300 000 лева. Комплексът ще включва многофункционална сграда на две нива с обща застроена площ 800 кв.м, 14 покрити перона, 11 от които за заминаващи автобуси, паркинги за лични автомобили, таксиметрова стоянка и много други компоненти, необходими за цялостната дейност на подобни съоръжения в днешно време.

Предвижда се новата автогара да бъде изградена със съвременни материали и актуална технология и да бъде умалено копие на софийската. Освен комфорта, който тя ще осигури за гражданите и гостите на града, не е без значение и това, че ще бъдат разкрити нови работни места, допълни кметът Бояджиев. Информацията е на електронното издание Разград онлайн.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Nova-avtogara-shte-stroyat-v-Razgrad-15766
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.