Препоръчват на общината пътища без светофари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:35 / 27.04.2010Коментари ()3400
© Plovdiv24.bg
Пътният възел Модър-Царевец и подлезът на бул. "Марица - Юг" до Водната палата са най-важните големи инфраструктурни проекти, около които градската управа трябва да се съсредоточи догодина. Около това мнение се обедини консултативният съвет към кмета, който трябваше да се произнесе по програмата на общината за тази и следващата година, на днешното си заседание, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Ако стане час по-скоро, подлезът Модър-Царевец не само пряко ще свърже районите "Южен" и "Западен", но ще повлече след себе си по-бързото разширение на "Пещерско шосе", булевард "Александър Стамболийски", а оттам-насетне и продължението на средния ринг чрез прехвърляне по "Кукленско шосе" към "Тракия". С 11% ще се облекчи движението само в района на Сточна гара", отбеляза секретарят на съвета Христо Лазаров.

Според директора на ОД МВР Тодор Чонов, абсолютно наложително е и бързото строителство на пробива при Водната палата. Това би допринесло за оформянето на един вътрешен ринг в центъра, който при разширението на крайречните булеварди да осигури достатъчен брой паркоместа.

"Време е да се помисли за изграждането на многоетажни паркинги. В момента за паркоместа се използват зелените площи, които и без това не са много", изказа мнение районният прокурор Гергана Мутафова.

На отправените похвали от някои членове на консултативния съвет за добре свършената работа по "Руски" и "Победа" репликира шефът на търговско-промишлената палата Добрина Проданова: "Няма да имаме модерна пътна инфраструктура, докато продължаваме да правим кръстовища и колелета. Тези практики в развитите страни по света са отдавна забравени. Вместо светофар на "Победа", кръстовището с "Никола Мушанов" можеше да бъде надскочено с пътно съоръжение." Тя препоръча на директора на капиталното строителство инж. Тошо Пашов, който докладва за намеренията на общината, в следващите проекти светофарите да бъдат забравени.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Preporuchvat-na-obshtinata-putishta-bez-svetofari-159093
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.