Обявиха за решаване първите 4 дела на Слави срещу “жълтата преса”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:00 / 19.04.2006Коментари ()1338
©
Четирите дела, заведени от Слави Трифонов срещу издателят на вестник “Папарак” Алекс Стоилов бяха обявени за решаване от състав на Пловдивския окръжен съд този следобед. До месец съдебният акт ще бъде постановен и така в Пловдив ще бъдат решени първите четири от общо 14 дела, заведени от телевизионния водещ срещу жълтата преса. Адвокатите на Трифонов заявиха, че поддържат исковете, които възлизат общо на 207 500 лв.

Причина за завеждане на дела срещу Алекс Стоилов е “нарушаване на авторитета и уронване престижа на Слави Трифонов с публикациите във вестниците на “Папарак Медия” в четири броя, където в отделни статитии се твърди, че Слави е наркоман, че си е имплантирал златна ноздра, че е болен от рак и е постъпвал на лечение в Александровска болница на 31 декември 2004 г.”. За да докаже невинността си Слави Трифонов се подложи доброволно на тестове за наркотици и медицински прегледи, които доказаха, че е здрав и не взема упойващи вещества.

Адв o катът на Алекс Стоилов заведе четири огледални иска срещу Трифонов, за това , че от телевизионният екран водещият обидил журналиста.

Днес адвокатът на Стоилов не се яви в залата поради ангажименти в Смолянския съд, но съдията допусна гледането на делото и в негово отсъствие и обяви делото за решаване. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obyaviha-za-reshavane-purvite-4-dela-na-Slavi-sreshtu-zhultata-presa-15986
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.