Съдят „Електроразпределение Пловдив“ за фалшифициране на подписи на абонати
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:01 / 27.04.2006Коментари ()4404
©
Служители на „Електроразпределение Пловдив“ АД са фалшифицирали подписи на абонати на дружеството при смяна на електромерите им. Юристите на пловдивската организация на ВМРО внасят в прокуратурата сигнал за извършена документна измама.

Илиана Пъкова, живееща на ул. „Петко Д. Петков“ № 49, показа пред журналисти днес протокол от 12 април т.г., в който подписите на абонатите са подправени. Техниците на енергийното дружество са фалшифицирали подписите на собствениците, които не присъствали на демонтирането на електромерите. По закон, когато титулярът на партидата отсъства, трябва да го представлява упълномощено лице или смяната трябва да се извършва в присъствието на двама свидетели, които не са служители на компанията. Илиана Пъкова твърди, че показанията на старите уреди са надписани, а зануляването на новите е неточно. ВМРО откри преди месец горещ телефон за граждани, пострадали от пловдивското ЕРП, като се ангажира че ще заведе безплатно всички техни искове към монополиста. Това е второ дело срещу „Електроразпределение Пловдив“, заведено от потърпевши абонати на дружеството. Миналата седмица семейство от кв. „Столипиново“ се отнесе до съда заради това, че е принудено да живее при режим на тока, въпреки че редовно си плаща сметките. Междувременно кметът на район „Тракия“ Славчо Атанасов показа свое писмо до ЕРП от 26 април, в което настоява да получи информация за точния дълг на абонатите от „Столипиново“, за чия сметка е този дълг, защо редовни платци в квартала са на режим и защо се допуска служебно надписване на сметки. Атанасов уточни, че е проявил инициатива, тъй като има опасност проблемът да се мултиплицира, което ще доведе до колизии. Информацията е на кореспондента на БГНЕС в Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sudyat-Elektrorazpredelenie-Plovdiv-za-falshificirane-na-podpisi-na-abonati-16132
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.