Казаха как да познаем прясното агнешко месо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:02 / 07.04.2023Коментари ()3413
©
Прясното агнешко месо е бледо розово с гладка текстура, еластично при натиск. Когато печатът на месото е син, значи продуктът е български, когато печатът е червен, значи месото е вносно, обяви Бистра Иванова, експерт "Контрол на храните" към БАБХ по време на проверка на агенцията в магазин за месо в София. 

По думите й в София преобладава продажбата на българско месо. Внос в страната има на агнешко от Македония.

Към момента в магазините агнешката плешка се продава за 23 лева, агнешки бут 26 лева. Агнешките глави вървят по 7,50 лева. Цената на агнешкото е малко по-висока заради инфлацията, обяснява продавач в магазин, пише businessnovinite.bg. 

"Проверките, които прави БАБХ, са по цялата верига. До момента има установено нарушение с малко количество храна. Става дума за месо и яйца с изтекъл срок на годност, те ще бъдат унищожени. Установихме на една място и храни без етикет на български", обясни Иванова.


Още по темата: общо новини по темата: 208
24.03.2024 »
20.04.2023 »
18.04.2023 »
18.04.2023 »
18.04.2023 »
17.04.2023 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Kazaha-kak-da-poznaem-pryasnoto-agneshko-meso-1631029
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.