Заместник кмет се обяви против сделките с Гергов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:15 / 10.05.2006Коментари ()1450
©
Не бива да се допуска липса на единна стратегия за облика на Стария град и затова изграждането на смесено дружество с частен инвеститор е предпочетено от общината пред директната продажба на имоти от възрожденския резерват на различни инвеститори. Така новият заместник- кмет по общинската собственост Петко Атанасов коментира опасенията около създаването на смесено дружество за бизнес- и културен туризъм с бизнесмена Георги Гергов.

Самият Гергов заяви пред Дарик радио, че е готов да вложи 16 млн. лева в реставрация на къщи от Стария Пловдив и в строителството на бизнес- център на паркинга пред панаира и е нормално структурата на капитала, от който първоначално ще държи 35% , да се обърне в негова полза.

Няма нищо лошо да се ускорят темповете на разпореждане с общинската собственост, защото Старият град се е превърнал в архитектурен пущинак, но не бива да се бърза с подписване на договора с Гергов – смята заместник-кметът. Според него е задължително договарянето на клауза, според която общината да запази блокираща квота в смесеното дружество.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zamestnik-kmet-se-obyavi-protiv-sdelkite-s-Gergov-16392
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.