20-годишното месо ставало за ядене
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 11.05.2006Коментари ()3413
©
Вносното говеждо месо, произведено в Ирландия през 1984 г., не било вредно и след термообработка ставало за ядене, обявиха изненадващо от пловдивската прокуратура вчера. Но продажбата на стока с изтекла годност и неотговаряща на българските стандарти е престъпление, обясни говорителят на Окръжна прокуратура-Пловдив Зорница Таскова. Образувано е бързо производство срещу собствениците на две фирми, замесени в пласирането на 20-годишното говеждо. На съд отива и служителка от ветеринарния контрол.

Скандалът с престарялото говеждо гръмна през януари, когато служители на митница "Кулата" хванаха 72 тона посиняло месо, придружено със съмнителни документи и с вносител "Бул Импекс" - Ямбол. Разследването разкри, че арестуваната пратка е само брънка от контрабанден канал, по който за 2 години в страната са влезли поне 300 тона старо месо. Контейнерите са минавали през "Кулата" и са били насочвани за освобождаване към Районната ветеринарно-медицинска служба в Пловдив. "Бул Импекс" е посочена за вносител, но документите и плащанията са уреждани от пловдивското ЕООД "Елко" на братята Рубин и Константин Гавраилови. 17 фирми в Пловдив са напазарували от "нестандартното месо".

Управителят на "Елко" Рубин Гавраилов твърди, че няма нищо общо с вносителя "Бул Импекс". В заявлението на "Бул Импекс" за импорт обаче е посочен телефон в офиса на "Елко". Информацията е на вестник "Сега".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/20-godishnoto-meso-stavalo-za-yadene-16407
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.