"Дни на медицинската наука" във МУ - Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:22 / 15.05.2006Коментари ()739
От днес - 15-ти май 2006 г. стартират “Дни на медицинската наука” в Медицински Университет - Пловдив. Проявата се организира за първи път по идея на Ректора – доц. д-р Г. Паскалев, дм и Зам. Ректора по научно-изследователската дейност – доц. д-р Т. Василева, дм.

В “Дни на медицинската наука” са включени различни научни мероприятия и събития, разкриващи лицето на научната дейност и потенциал в Медицински университет през 2006 година, в които участват преподавателите и служителите на МУ, както студенти и докторанти.
В програмата на Дните на медицинската наука (приложена програма по дати) са включени: тематични семинари, изложби, две открити лекции, връчване на наградите от конкурс “Наука и младост” за студенти докторанти и млади учени и Научна сесия.

Научната сесия под мотото “Пет години вътреуниверситетски конкурс за научно-изследователски проекти” се открива на 31.05.2006 от 10.30 часа в І-ва аудитория и безспорно е акцентът на майските дни на науката.

Своеобразното представяне на университетските преподаватели и като научни изследователи, ще бъде осъществено в рамките именно на Научната сесия. Те ще представят резултатите от всички 39 научно-изследователски проекта, разработвани в МУ-Пловдив от 2001-ва година, финансирани на базата на ежегоден вътреуниверситетски конкурс. Ще бъдат изнесени от ръководителите на проектите или от млади учени, включени в изследователските колективи 32 научни доклада, с широк диапазон на третираните проблеми и тематика – 18 научни съобщения по клинични медицински проекти и 16 по фундаментални медицински проекти.
Научната проява се организира от Научен отдел на Университета с цел да намери трайно място сред значимите събития от календара на Университета и с намерението “Дните на медицинската наука” да се превърнат в ежегоден форум, чийто акцент да са младите докторанти и студенти като бъдещи научни изследователи и на който вече утвърдените научни кадри на Университета, да предават своя опит, познания и академичен маниер на по-младите в полето на медицинската наука.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dni-na-medicinskata-nauka-vuv-MU-Plovdiv-16489
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.