Затвориха ресторанта, натровил сватбарите в Марково
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:58 / 17.05.2006Коментари ()1591
Драстични нарушения на санитарния режим, замърсяване на работната среда и храните и занижена лична хигиена на персонала са причина за заразяването на гостите на двете сватби на 6 и 7-ми май в ресторант “Градина” в пловдивското село Марково”. Това показват резултатите от проверката на специално сформираният екип под ръководството на д-р Жечка Сакакушева, която отговаря за контрола на храните и хранителните обекти в РИОКОЗ Пловдив.

Лабораторните изследвания от взетите проби категорично доказват, че фактор за предаване на инфекцията са условно патогенни микроорганизми в работната среда, които при определени условия са причинител на коли бактерии и инфекции.

От общо 95 души, чиито имена са съобщени от младоженците- 85 са от пловдивско и са получили покани за изследване, уточни директорът на РИОКОЗ- Пловдив д-р Ани Егинлиян. По информация на Дарик в момента се извършва вътрешно разследване дали на някой от проверяващите са предлагани пари, за да прикрият резултатите от проверката. Ресторант “Градина” е затворен, а глобата за собственика ще бъде не по-малко от 2000 лева, казаха още от санитарната агенция. Информацията е на Дарик радио.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Zatvoriha-restoranta-natrovil-svatbarite-v-Markovo-16571
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.