Днес отбелязваме Денят на славянската писменост и култура
Автор: Екип Plovdiv24.bg 00:05 / 24.05.2006Коментари ()2031
©
В Пловдив, както и в цялата страна, днес тържествено се отбелязва денят на Св. Св. Кирил и Методи. От общината са подготвили редица мероприятия за празника.

Снощи в Драматичния театър бе връчването на ежегодните награди “Пловдив” в областта на изкуството и културата.

Днес от 09:00 ч. в Актовата зала на ГХП “Св. св. Кирил и Методий” е награждаването на директори, служители и учители по случай празника на славянската писменост и култура. По-късно от 10:00 ч. започва Тържеството на паметника на славянските първоучители пред ГХП “Св. Св. Кирил и Методий” (пл. “11 май”). Слово пред паметника на Светите братя ще произнесе Кметът д-р Иван Чомаков.

Oт 10:30 ч. започва празничното шествие на пловдивските ученици до пл. “Централен”. Час по-късно от 11:30 ч. на откритата сцена на пл. “Ст. Стамболов” е празничният концерт на училищни колективи от пловдивските училища.

184-те пълни отличници, които тази година завършват средното си образование в Пловдив, ще получат поздравителни адреси от Кметът Иван Чомаков. Поздравителният адрес на всеки от тях ще им бъде връчен при връчване на дипломите им във всяко от техните училища.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dnes-otbelyazvame-Denyat-na-slavyanskata-pismenost-i-kultura-16714
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.