Вече и в България се приготвя чудното и екзотично ястие - ренданг-паданг | ||||||
| ||||||
"Това е рецепта от нашите баби. Тайната е, че се готви бавно - така месото става крехко. Изключително вкусно е да се яде с ориз", разказа пред NOVA Сандяга Уно, министър на туризма на Индонезия. И сподели, че е истински впечатлен от това, че в далечната за него България приготвят ренданг, неразличим по вкус на традиционния южноазиатски деликатес. В село Костиево край Пловдив вече работи единствената в Европа технологична линия за производство на ренданг. С капацитет от 30 тона месечно фабриката ще зарежда ресторантите в цяла Европа и дори Близкия Изток. Получаваме ексклузивен достъп до производствената кухня на фабриката. Хигиенните изисквания се спазват от всеки, допуснат да погледне дори и за минута как се готви ренданг. А вътре се носят непознати и екзотични аромати. В специални метални съдове къкри телешко месо под наблюдението на опитни технолози, които периодично следят температурата. Спазени са всички изисквания производството да отговаря на стандартите "Халал". Сертификатът гарантира на всеки мюсюлманин, че храната е съобразена с неговата вяра. |