Глоби на розоварни за изпускане на отпадъчни води наложи РИОСВ Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:52 / 28.06.2006Коментари ()1765
Глоби на розоварни за изпускане на отпадъчни води наложи РИОСВ – Пловдив през изминалата седмица. Санкционирани са фирмите “РОЗА БУЛ” ООД – Пловдив и “Българска роза” АД гр.Карлово.

При извършена проверка на “Дестилерия” с.Черноземен, собственост на “РОЗА БУЛ” ООД, експерти от РИОСВ – Пловдив констатираха наличие на наноси от розови джибри в р.Стряма. Анализът на взетите водни проби показва, че от розоварната се изпускат отпадъчни води, които не отговарят на нормите, определени в разрешителното за заусване. Дестилерията има изградено пречиствателно съоръжение, но то работи неефективно и не пречиства формираните от дейността й води.

За замърсяване водите на р.Стряма, РИОСВ – Пловдив е съставила акт на “РОЗА БУЛ” ООД, като размерът на глобата, определена със Закона за водите, е от 1 000 до 10 000 лв.

Санкционирана от екоинспекцията е и “Българска роза” АД гр.Карлово за розоварната в с.Каравелово. На дружеството е съставен акт за изпускане на непречистени отпадъчни води в минаващия край селото отводнителен канал.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Globi-na-rozovarni-za-izpuskane-na-otpaduchni-vodi-nalozhi-RIOSV-Plovdiv-17437
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.