Юлия Юрдекова: По-лесно е да се добереш до папата, отколкото до РДНСК
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:07 / 14.07.2010Коментари ()2561
© Plovdiv24.bg
По-лесно е да се добереш до папата, отколкото до местната дирекция по строителен контрол. След стотици пловдивчани в това се убеди и омбудсманът на града Юлия Юрдекова. Днес тя отчете дейността си за полугодието и сподели, че често й се налага да е упорита като китайска капка, за да защити интересите на пловдивчани.

Юрдекова сподели, че работи все по-добре с общината и с районните кметства, но това не винаги е достатъчно за решаването на проблемите в Пловдив. Месеци й е коствало да се справи със сладкарница, задръствала с блажни отпадни води шахта, от което пък избите на съседния блок са се наводнявали. Заведението работи отново, като проблемът с шахтата вече е решен.

Сред най-трудните инстанции Юрдекова посочи дирекцията по строителен контрол. Омбудсманът отчете, че Пловдив е на първо място в страната по регистрации по новия закон за етажната собственост, което се дължи и на информационната кампания, проведена от нейната институция. Според Юрдекова екипът й е в дъното и на успешния финал на програма "Столипиново 2".


(с) ПОТВ


Източник: ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Yuliya-Yurdekova-Po-lesno-e-da-se-doberesh-do-papata-otkolkoto-do-RDNSK-177371
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.