Децата на Община "Марица" отново станаха шампиони
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:36 / 02.08.2023Коментари ()1895
Кметът Димитър Иванов посрещна шампионите на Община "Марица“, завоювали златни медали на Държавното лично първенство по вдигане на тежести в Русе. Илия Петров на 15 години от с. Крислово и Симеон Мъсков на 16 години от с. Костиево разказаха за успешното си представяне на турнира, докато гостуваха в кабинета му. И двамата състезатели учат в СУ "Васил Левски“ в Пловдив и тренират при Борислав Налбантов.

Илия Петров е републикански шампион в категория до 81 килограма, във възрастова група кадети до 15 години. Той е спечелил титлата, след като е вдигнал 74 килограма на изхвърляне и 90 килограма – на изтласквавне. В състезанието са участвали над 150 души, а в категорията си е успял да пребори 2-ма свои съперници.

Симеон Мъсков от с. Костиево е републикански шампион в категория до 102 килограма, във възрастова група кадети до 17 години. Той е грабнал златния медал, като е изхвърлил 101 килограма и е тласнал 120 килограма. Интересното е, че от 2018 до 2021 г. Мъсков е бил и републикански шампион по кану-каяк.

"Беше трудно и напрегнато, но ние тренирахме здраво, така че бяхме добре подготвени и затова спечелихме. Искрено благодарим на треньора за усилията, които е положил, за да постигнем тези спортни върхове и да надграждаме“, споделиха победителите.

Иванов, който връчи парична премия на състезателите, представили достойно Община "Марица“, ги посъветва да наблягат не само на спорта, но и на учението, защото това е най-краткият път към успешната реализация.

"Като бивш спортист знам по себе си, че спортът възпитава и учи на дисциплина, отговорност и уважение към всички. Пожелавам Ви от сърце здраве и да спечелите още много шампионски титли, включително и на световно ниво. Желая Ви да продължите да прославяте името на Община "Марица“ и на Родината ни. Вие сте бъдещето на България“, обърна се към спортистите кметът на Община "Марица“.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Decata-na-Obshtina-Marica-otnovo-stanaha-shampioni-1774516
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.