Хванаха бракониер след преследване
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:41 / 15.07.2010Коментари ()2048
© Plovdiv24.bg
Инспектори от Регионален център "Рибарство и контрол - Централна България" със седалище Пловдив към ИАРА са извършили проверка по вода и суша на язовир "Батак". Рано сутринта инспекторите са забелязали група хора около язовира, които като са ги видели са побягнали с два автомобила.

Инспекторите са сигнализирали на служители от РУП Пещера и са започнали преследване на автомобилите. Единият автомобил е успял да се измъкне, но другият е пресрещнат и спрян от органите на реда в Цигов Чарк. При проверката е установено, че шофьорът няма документ за самоличност и шофьорска книжка, а в колата има лодка и 4 бр. въдици.

Нарушителят е дал показания, че е бил на риболов и че откритата лодка не е негова, а е собственост на местен полицай от Велинград. Инспекторите на ИАРА са му съставили акт за риболов без билет с финансова санкция от 200 лв., конфискували са лодката и 4-те броя въдици.

Проверката на язовир "Батак" е продължила, като от "Костандовския залив" са извадени 8 бр. комбайна и 2-а риболовни уреда тип "телевизор". Там инспекторите са съставили и 3 акта на любители рибари за улов без риболовни билети. От "Дорковския залив" на язовира е извадена 250 метра бракониерска мрежа и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Hvanaha-brakonier-sled-presledvane-177635
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.