Започва Open Buzludzha 2023 - Фестивалът с кауза!
Автор: ИА Фокус 20:20 / 08.08.2023Коментари ()2490
© https://buzludzha-project.com/
Фестивал сред природата с много музика, култура, а дори спорт. И всичко това с добра кауза - опазването на монумент Бузлуджа. Open Buzludzha 2023 започва само след два дни, на 10 август, като ще продължи до събота включително, видяхме от Plovdiv24.bg.

Това е третата поредна година, в която се провежда фестивалът, като със събраните досега средства, организаторите му са успели да завършат два важни етапа от опазването на монумента. Първият е финализирането на спешните мерки по стабилизирането на мозайките в монумента, а вторият - обезопасяването на сградата с цел предоставяне на временен посетителски достъп.

Open Buzludzha 2023 се провежда точно до самия монумент, като всяка година дори има 3D мапинг шоу по самата фасада. Програмата на фестивала е почти денонощна. През деня има предвидени забавления за деца, както и конна езда, сутрешни тренировки, разходки в гората, изложби, кино и какво ли още не.

Вечерите пък ще можете да се потопите в музиката на "Остава", "Керана и космонавтите", "THE TOP STOPPERS", чиито вокалисти са известните рапъри Wosh MC и Feel, "Явката ДЛГ & Madmatic" и още много други. Провокативната и различна Мила Роберт също ще бъде там. А за почитателите на техно, електро  и хаус също има място - на монументалната сцена, точно до сградата.

За храната и напитките ще има барчета за това, където можете да плащате и с карта. Организаторите са помислили за всичко и в сайта им можете да намерите информация дори за транспорта до мястото, или пък колк
© https://buzludzha-project.com/
о градуса обикновено е през деня на поляните на монумента. Ако се чудите - 25! Престоят също е уреден.

За предобрилите с купона и желаещи да изкупят греха си, има и образователни лекции на безброй тематики. 

Билетите за фестивала са доста евтини за събитие, продължаващо три дни с постоянни забавления. Предварително закупеният тридневен билет е 59 лв., еднодневният 29 лв., а тридневен + палатка е 89 лв. Купени на място, билетите ще са малко по-скъпи.

От Plovdiv24.bg вярваме, че си струва да пазим архитектурните постижения в България, независимо дали са от соц-а, или не, като например този монумент. Освен това смятаме, че Open Buzludzha 2023 е добър начин да съчетаем полезното с приятното!

Велизара Ангелова


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Zapochva-Open-Buzludzha-2023-Festivalut-s-kauza-1781433
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.