Майстор каза каква е тайната рецепта на лютеницата по пловдивски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:42 / 27.08.2023Коментари ()10200
©
Вкусът на детството е филийка с лютеница, а рецептите за нея са многобройни. Но основните съставки са червени чушки, домати, патладжани и моркови.

На едро цената на доматите излиза с 10% по-скъпо от миналата година. Морковите са с цена 1,42 лева. Олиото е сравнително по-евтино спрямо миналата година. По различни са цените в магазина.

С наближаването на есента, започва подготовката на зимнината, колко струва да си направим лютеница?

10 кг чушки, 4 кг патладжан, 1 кг моркови, олио - всичко 60,40 лева.

В Пловдив същото количество продукти за лютеница купуваме от пазара. Таня Чобанова казва, че повече от 20 години произвежда зеленчуци в село Динк и знае какво точно трябва да се купи за домашна лютеница, предава bTV.

"Розовият домат не става за лютеница, той е само с вода. Подходящите домати са консервни, които имат повече месо. Слагам кимион, черен пипер и стар кромид, за да стане по-сладка. Правя я с повече чушки.", казва Чобанова

Консервният домат е 2 лева за кг, червената капия е 3 лева, морковите 2 лева, а патладжанът е 2,50 лева.

Към закупените зеленчуци добавяме и бутилка олио за 3,50, така лютеницата по пловдивски излиза 55,50 лева за 10 буркана.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Maistor-kaza-kakva-e-tainata-recepta-na-lyutenicata-po-plovdivski-1801304
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.