Продължава денонощното наблюдение на реките Луда Яна и Елшишка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:36 / 27.07.2010Коментари ()1374
© Plovdiv24.bg
"Около 100 м. временни преграждения са изградени тази нощ по река Луда Яна, за да не се допусне заливане на селата Цалапица и Мало Конаре", обясни управителят на "Напоителни системи", клон Пазарджик, Ангел Даскалов. Изграждането на временните преграждения започва към 2 ч. след полунощ, когато високите води в река Луда Яна предизвикват пропадане и пробив на дюкер на реката и навлизане на водата в напоителен канал "Паша арк". С падането на нивото на реката през нощта е разрушена част от дясната дига на реката, без да има преливане.

Благодарение на укрепителните работи и изградените преграждения опасността от заливане на пречиствателната станция за отпадни води на Пазарджик, и селата Цалапица и Мало Конаре, е преодоляна. След оттичане на високите води в района ще бъде направен оглед и остойностени щетите по съоръженията, коментира още управителят на "Напоителни системи" ЕАД, клон Пазарджик. В момента не може да се направи точна преценка, защото всичко е под вода, допълни Ангел Даскалов. Съвместната работа на служителите на "Напоителни системи" ЕАД, клон Пазарджик, Гражданска защита и Пожарна безопасност продължава и днес.

Освен нивото на река Луда Яна се следи и река Елшишка, която продължава да се разлива в скъсания участък при напоителен канал "Алеко-Потока". Направени са преграждения за отклоняване на водата към напоителните и отводнителни канали, за да не се допусне заливане на село Драгор и гр. Пазарджик. Заляти са земеделски земи в района. Водата в река Елшишка спада, но много бавно. Днес започва изграждане на временна дига за връщане на реката в коритото, коментира още управителят на "Напоителни системи" ЕАД, клон Пазарджик.


Още по темата: общо новини по темата: 38
31.08.2010 »
23.08.2010 »
06.08.2010 »
29.07.2010 »
28.07.2010 »
28.07.2010 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Produlzhava-denonoshtnoto-nablyudenie-na-rekite-Luda-Yana-i-Elshishka-180438
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.