Откриха много дрога по морето
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:14 / 01.09.2023Коментари ()1317
Различни по вид и количество наркотични вещества са намерени и иззети в резултат на съвместни полицейски действия на служители от ОДМВР – Бургас и отдел "Югоизточен" на ГДБОП.

Близо 200 грама канабис е намерена и иззета от къща, разположена на ул. "Мадара" в бургаския квартал "Победа", обитавана от 20-годишен криминално проявен бургазлия. Същият около 14.30 ч. вчера е проверен в района на плажната ивица до бар "Нептун“ в Морската градина. В него са открити 24 пакетчета с марихуана. Извършено е претърсване на дома му, при което в стъклен буркан и пластмасова кутия са намерени и иззети още съцветия зелена суха тревна маса. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Актуалният напоследък "друсан чай", с общо тегло около килограм, е открит в дома на криминално проявен 41-годишен бургазлия, разположен на ул. "Кракра" в кв. "Победа". Част от намереното количество е било укрито под мивка в специално пригодена "ниша". Бургазлията е задържан за едно денонощие, но с прокурорско постановление срока на задържане е удължен до 72 часа.

600 грама марихуана е намерена и иззета от частна къща, разположена в Ахелой, обитавана от 38-годишен криминално проявен мъж, за когот има данни, че отглежда канабисови растения. Същият е задържан за отглеждане на марихуана. Вероятно намереното в дома му количество е част от тазгодишната реколта. Работата по установяване местоположението на канабисовата нива продължава.

500 хапчета екстази са иззети от 37-годишен криминално проявен помориец. Той е задържан непосредствено преди извършване на сделка по продажбата на хапчетата. Същите преди това са съхранявани в тайник в дома му, разположен на ул. "Гео Милев" в Поморие. Помориецът е задържан за срок до 24 часа. Констатирано е, че преди около месец мъжът е задържан с килограм марихуана.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Otkriha-mnogo-droga-po-moreto-1808345
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.