Пускат екополиция в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:02 / 09.08.2006Коментари ()2898
Ромска екополиция ще контролира от следващия понеделник изхвърлянето на боклуките в Столипиново, обяви пред Дарик районният кмет Красимир Кузмов. 40 души с ленти с надпис “екопотрул на район Източен” ще бдят да не се изхвърлят отпадъци вън от контейнерите и ще събират боклуците около тях. В дежурствата ще бъдат включени 200 безработни роми от квартала, които отработват по 5 дни, за да получават социални помощи.

“Търсим нестандартни мерки за справяне с незаконните сметища, които са една от основните причини за избухването на епидемията от хепатит, обясни Кузмов. Той е поискал двойно увеличение на казаните за боклук в Столипиново, тъй като наличните 70-80 са крайно недостатъчни за 40 000-то население. Администрацията води преговори и за събиране в найлонови чували на боклука от къщите в тесните улички, до които сметоизвозващата техника няма достъп.

111 са ромите от районите Северен и Източен, на които са спрени помощите за месец юли , тъй като не са отработили задължителните 5 дни по хигиенизирането, каза директорът на “Социално осигуряване” Тани Комбаков. Той заяви, че социалната дирекция е планирала от следващата седмица проверки как 2940 роми от Столипиново и Шекер махала, които трябва да отработят през август трудодни срещу помощи, уплътняват работното си време. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Puskat-ekopoliciya-v-Plovdiv-18374
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.